Kosten

Aan de behandeling zit ook een financiële kant:

Voor verzekerde zorg dient u een verwijzing van uw huisarts te hebben. De zogenaamde AGB- code van de huisarts  hoort daarop vermeld te staan. Tevens dient de verwijzing ondertekend te zijn.

Een psychotherapeut is verplicht de diagnose en de tijd die hij aan uw behandeling besteed te registreren. Deze tijd bestaat uit de zogenaamde directe tijd (afspraken, e-mail contacten en telefonische contacten) en indirecte tijd (zaken zoals voorbereiding en verslaglegging).

Een geanonimiseerde versie van deze registratie wordt naar een centrale computer van de overheid gestuurd. Deze bestede tijd is ook de basis voor de kosten welke aan het eind van de behandeling of in ieder geval na een jaar gefactureerd worden.

Mijn praktijk heeft een contract met de meeste grote verzekeraars.

Bij aanmelding is het goed om ook dit samen te bespreken, om later niet voor verrassingen te staan..

Voor zelfbetalers, u vraagt dan geen vergoeding van uw zorgverzekering, geldt een tarief van €100 per consult. Tevens dient u rekening te houden met het eigen risico van uw verzekering.

Bij aanmelding zullen de verwachte kosten met u besproken worden.

No show: Aan het niet verschijnen op afspraken zijn kosten verbonden die niet declarabel zijn bij uw verzekering. Deze zijn € 50. 

Dit geldt niet als u uw afspraken tenminste 24 uur van te voren annuleert.

 

Jolanda van Melick
Praktijk Jolanda van Melick
Karnemelksloot 55-57
2806 BC Gouda
Privacystatement | Kwaliteitsstatuut
 

© Jolanda van Melick 2018 | Webdesign: DixDesign